Sam Oomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Oomen. © Koen Verheijden

‘Eigenwijs snotjong’ Sam Oomen wil gewoon weer ‘kaboem!’

VideoVanwege een gebroken heup en een vernauwde liesslagader stond wielrenner Sam Oomen (24) bijna een jaar aan de kant. Door de coronacrisis wordt dat nog langer. ,,Ik vervoerde mezelf in een rolstoeltje, maar ben een eigenwijs snotjong en vraag niet gauw hulp,’’ zo zegt Oomen in een interview met Daan Hakkenberg.

Oktober 2018

,,Het begin van het verhaal is Milaan-Turijn. In die wedstrijd voelde ik voor het eerst iets raars. Alsof mijn linkerbeen ermee ophield. Het was twee weken na het WK, misschien wel een van mijn beste wedstrijden van het jaar. Toen was ik niet kapot te krijgen, nu werd ik stilstaand afgeschoten op de Superga.’'

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”