Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Eindzege Arctic Race voor Alexei Loetsenko

VideoIn een heus secondenspel op de streep heeft Alexei Loetsenko (Astana Pro Team) de Arctic Race of Norway gewonnen. De Fransman Warren Barguil (Arkéa Samsic) had vandaag voor de slotetappe een voorsprong van vier seconden op de Kazak, die derde werd en zodoende vier tellen bonificatie pakte én Barguil op de streep één tel voorbleef.

De slotetappe werd gewonnen door de Noor Markus Hoelgaard. Die bleef na 165 kilometer tussen Lødingen en Narvik zijn landgenoot Amund Grøndahl Jansen nog net voor. Loetsenko sprintte daarachter naar de derde plaats en kwam één seconde eerder over de finish dan Barguil. Met de bonificatieseconden die de wielrenner van Astana onderweg had gepakt, had hij de drie seconden achterstand van een dag eerder goedgemaakt.

Mathieu van der Poel, die de eerste etappe had gewonnen en zaterdag zijn leiderstrui kwijtraakte, deed in de slotetappe niet meer mee om de eindzege.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”