Volledig scherm
Gilbert vorige zomer op La Redoute tijdens de Eneco Tour. © photo_news

Eneco Tour: koninginnenrit start in Heerlen met finale op La Redoute

De koninginnenrit van de Eneco Tour 2014 (WorldTour) start op zaterdag 16 augustus in het Zuid-Limburgse Heerlen. Daar hebben de Nederlandse gemeente en organisator Golazo Sports een samenwerkingsakkoord over afgesloten.

Na de start in het centrum van Heerlen volgt een lokale omloop met een tussensprint ter hoogte van de startplaats. Ook Zuid-Limburg wordt aangedaan in het verdere verloop van de koninginnenrit met in finale ook de de Belgische Ardennen, in de omgeving Aywaille. Net als afgelopen jaar ligt de finish op La Redoute. Philippe Gilbert liep toen nog een lelijke snijwonde aan zijn knie op na een zware valpartij.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour-competitie in Nederland en België en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. In 2014 zal de tiende editie worden gereden van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus.

Vorig jaar ging de eindzege in de Eneco Tour naar de Tsjech Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick.Step), de kersverse wereldkampioen veldrijden.