Volledig scherm
Niki Terpstra won vorig jaar de Eneco Tour © ANP

Eneco Tour wordt BinckBank Tour

Eneco Tour gaat verder als de BinckBank Tour. De onlinebroker maakte vandaag bekend zich de komende vijf jaar als hoofdsponsor aan de enige meerdaagse wielerwedstrijd uit de UCI WorldTour in Nederland en België te hebben verbonden.

De etappewedstrijd vindt dit jaar begin augustus plaats. De ploegenpresentatie is op 6 augustus in Breda. Een week later wordt de etappekoers in het Belgische Geraardsbergen afgesloten. De editie van 2017 heeft verder aankomsten in Venray, Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize.

De wielerronde is volgens BinckBank in twaalf jaar uitgegroeid tot een van de grootste terugkerende sportevenementen in België en Nederland. De organisatie is in handen van sportmarketingbureau Golazo Sports, dat onder meer ook verantwoordelijk is voor de marathon van Rotterdam. ,,We hebben nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen. Samen willen we de beleving van dit evenement voor alle wielerfans blijven vergroten'', aldus directeur Bob Verbeeck.

De winnaar van de laatste editie in 2016 was Niki Terpstra. Andere Nederlandse winnaars waren Erik Dekker, Leon van Bon en Lars Boom.