Volledig scherm
Nacer Bouhanni © Photo News

Franse sprinter Bouhanni wint Nokere Koerse

Nacer Bouhanni heeft de Belgische semi-klassieker Nokere Koerse gewonnen. De Franse sprinter van Cofidis maakte zijn favorietenrol volledig waar en sprintte op de kasseien van de Nokereberg alle concurrenten uit het wiel.

Zeven vluchters, met daarbij de Nederlander Elmar Reinders, reden lang voor het peloton uit. Op 22 kilometer van de streep werd de renner van Roompot Nederlandse Loterij samen met zijn medevluchters gegrepen.

In de finale deed Floris Gerts nog een dappere poging om een sprint te voorkomen, maar de Nederlandse BMC-renner kreeg maar een klein gaatje. Ook zijn Zwitsere ploeggenoot Silvan Dillier wist niet uit de greep te blijven van het jagende peloton.

Bouhanni wachtte geduldig op de sprint en was daarin een klasse apart. De 26-jarige Fransman reed op de 350 meter lange oplopende kasseistrook van de Nokereberg iedereen op afstand en bewees daarmee zijn goede vorm in aanloop naar Milaan-San Remo van zaterdag.

De Brit Adam Blythe finishte als tweede, de Belg Joeri Stallaert mag als nummer drie naar het podium. Coen Vermeltfoort van Roompot is op de zesde plaats de beste Nederlander.

Bouhanni volgt op de erelijst Timothy Dupont op. De Belg van Verandas Willems was in de slotfase betrokken bij een van de talrijke valpartijen.