Volledig scherm
© BSR Agency

Froome komt met bemoedigende woorden vanuit zijn ziekenhuisbed

Chris Froome heeft van zich laten horen vanuit zijn ziekenhuisbed in Frankrijk. Hoewel vandaag naast breuken in zijn dijbeen, heup, elleboog en enkele ribben ook nog een nekfractuur werd geconstateerd, lijkt de Brit optimistisch: ,,Op weg naar herstel", plaatst hij inclusief een duimpje omhoog op Twitter.

Froome kwam deze week hard ten val tijdens de verkenning van het parkoers in het Critérium du Dauphiné. De viervoudige winnaar van de Tour zal ongeveer zes weken in het ziekenhuis in Frankrijk moeten blijven. Volgens de chirurg die hem afgelopen week opereerde, vergt het herstel van Froome zeker zes maanden. Op de website van zijn ploeg Ineos, laat Froome een boodschap achter voor zijn fans:

,,Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor de enorme steun die ik heb gekregen na de crash. Het is een zware tijd, maar ik haal erg veel motivatie uit alle steun die ik de laatste dagen heb mogen ontvangen. Het is hartverwarmend en ik had dit nooit verwacht", start Froome. ,,Ik wil ook graag mijn team bedanken, vooral teamarts Richard Usher en zijn medische staf. Zij hebben uitstekend werk verricht sinds de crash. Daarnaast wil ook iedereen van het ziekenhuis, de artsen en de chirurgen bedanken. Zij zijn boven zichzelf uitgestegen in geval van nood. Daar ben ik erg dankbaar voor. Ik weet dat ik erg veel geluk heb gehad en ik weet dat ik veel te danken heb aan alle medici.”

,,Hoewel dit een enorme stap terug is, wil ik vooral vooruit kijken. Er is een lange herstelperiode aanstaande, maar die start nu en ik ben volledig gefocust om zo sterk mogelijk terug te komen. Ik wil mijn vrouw Michelle en mijn familie ook bedanken. Hun liefde en steun motiveren me om zo snel mogelijk weer terug te keren.”

Door de afwezigheid van Froome zullen Welshman Geraint Thomas en de Colombiaan Egan Bernal de ploeg waarschijnlijk aanvoeren in de Tour, die op 6 juli in Brussel van start gaat.