Volledig scherm
Chris Froome © BSR Agency

Froome maakt rentree in peloton tijdens Ronde van Emiraten

Voor Chris Froome begint het wielerseizoen met de Ronde van Emiraten (UAE Tour) die start in Dubai. Hij maakt daarmee na ruim een half jaar zijn rentree in het peloton. 

Dat maakte de renner via Twitter bekend. ,,De training hier op Gran Canaria gaat erg goed en daarom wil ik mededelen dat ik volgende maand zal rijden bij de Ronde van Emiraten, die ik afgelopen jaar heb moeten missen.”

Froome kijkt uit naar zijn eerste wegwedstrijd sinds zijn harde val in de Critérium du Dauphiné, juni vorig jaar. Hij brak daarbij zijn dijbeen, heup, elleboog, ribben en een nekwervel.  ,,Dit is een volgende stap naar volledig herstel. Het vooruitzicht van een vijfde keer geel is een enorme motivatie.”

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.