Volledig scherm
Froome © Twitter Froome

Froome met opzet aangereden door ongeduldige automobilist

Chris Froome is vanochtend expres aangereden door een ongeduldige automobilist. De wielrenner is geschrokken, maar in orde zo meldt hij op Twitter.

De fiets van de meervoudig Tourwinnaar is wel gesloopt. De automobilist is na de aanrijding gewoon doorgereden, vertelt Froome.

De locatie die meegestuurd is met de foto is Beausoleil in Frankrijk, vlakbij Monaco waar Froome woont. De Brit traint voor het Critêrium du Dauphiné dat volgende maand plaatsheeft.

Kreukels

,,Geramd door een ongeduldige chauffeur die me zelfs tot op de stoep volgde. Gelukkig ben ik in orde, in tegenstelling tot mijn fiets. De chauffeur bleef maar doorrijden!'', aldus Froome, die een foto plaatste waarop te zien is dat zijn fiets helemaal in de kreukels ligt.

Froome, kopman van Sky, wil deze zomer opnieuw de Tour de France winnen. De 31-jarige Brit gaat volgens Sky News aangifte doen bij de politie. Froome hervatte de training toen hij thuis was met een andere fiets, aldus Sky.

Drie weken terug overleed wielrenner Michele Scarponi toen hij tijdens een training door een busje werd aangereden.

Chris Froome on Twitter

Just got rammed on purpose by an impatient driver who followed me onto the pavement! Thankfully I'm okay 🙏 Bike totaled. Driver kept going!