Tom Dumoulin tijdens de Dauphiné.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dumoulin tijdens de Dauphiné. © photo: Cor Vos

Gaat Dumoulin de Tour halen? En zo ja, in welke conditie?

Tegenstrijdige berichten, twijfels en een niet voorziene opgave. Tijdens de Dauphiné raakte een glansrol van Tom Dumoulin in de Tour eerder verder weg dan dichterbij.

Tom Dumoulin.
Volledig scherm
Tom Dumoulin. © BSR Agency

Door Pim Bijl

Hij zegt vrijdagmiddag klaar te zijn om in het weekeinde vol met bergen vooral die knie, die vermaledijde linkerknie te testen. Het plan is om voluit te gaan, mee in de ontsnapping of zo lang mogelijk met de beste renners mee omhoog. Althans, dat geven Tom Dumoulin en zijn ploegleider Arthur van Dongen aan.

Een aantal uur later zit een hevig geëmotioneerde Dumoulin op zijn hotelkamer met een zwaar geïrriteerde knie. Op zaterdag test hij zich niet, nee, hij stapt in het vliegtuig naar Nederland om voor de zoveelste keer een mri-scan te laten uitvoeren. Een nieuwe dreun in de zo stroef verlopende voorbereiding op weg naar de Tour.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.