Volledig scherm
Niki Terpstra © AFP

Geen Roompot, wel ploeg Terpstra naar Tour de France

Roompot-Charles zal niet te zien zijn in de aankomende editie van de Tour de France. De Nederlandse wielerploeg heeft naast een wildcard gegrepen. De organisatie van de grootste wielerronde nodigde Direct Energie en Arkea-Samsic wel uit. 

Voor Direct Energie rijden Niki Terpstra en Pim Ligthart. Helper Bram Welten van sprinter André Greipel staat bij Arkea-Samsic onder contract. Hij denkt zelf niet deel te nemen aan de Tour de France, meldde hij eerder tegenover de NOS. ,,,De ploeg geeft aan dat ze mij daar nog te jong voor vinden.”

Volledig scherm
Pim Ligthart. © Cor Vos

Terpstra lijkt wel zeker van een plekje in de Tour de France. Ploeggenoot Ligthart hoop zichzelf in de kijker te fietsen in aanloop naar het evenement, dat op 6 juli van start gaat in Brussel. ,,Ik heb al wel drie keer de Vuelta gereden en tweemaal de Giro, maar de Tour nog nooit. Ik zit nu in een ploeg met 23 man in plaats van 30, dus de kans is alvast iets groter", zei hij tegenover de NOS.

Naast Direct Energie en Arkea-Samsic zullen ook WorldTour-ploegen Jumbo-Visma en Sunweb deelnemen aan de Tour de France.