Volledig scherm
Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos tijdens de Zesdaagse in Ahoy. © Carla Vos

Goud voor Van den Berg, Büchli en Bos op teamsprint bij wereldbeker

Het Nederlandse drietal van BEAT Cycling Club heeft bij de wereldbeker baanwielrennen in Minsk goud veroverd op de teamsprint. Roy van den Bergh, Matthijs Büchli en Theo Bos waren in de finale met 43,397 seconden te sterk voor het trio van Polen. De Poolse baanwielrenners zetten 44,116 op de klok. Het brons ging naar Frankrijk.

Büchli komt later op zaterdag ook nog in actie in de finale van de keirin. Hij won zijn heat in de tweede ronde.

  1. Dappere Dumoulin buigt voor Froome na ultiem duel

    Dappere Dumoulin buigt voor Froome na ultiem duel

    Hij probeert het. Eén keer, twee keer, drie keer. Maar bij proberen blijft het. Op vijf kilometer van de top van de laatste klim van de Giro d'Italia - die naar het skioord Cervinia - breekt de veer bij Tom Dumoulin. Rozetruidrager Chris Froome kan hem keer op keer volgen als hij aanvalt - en als Froome zelf een keer versnelt worden de verhoudingen zichtbaar. Ze zijn niet veranderd sinds gisteren, toen Froome de Giro op zijn kop zette. In de laatste dagen van de Giro is Froome simpelweg te sterk voor alles en iedereen.
  2. Froome pakt roze na fabelachtige solo, Dumoulin blijft tweede

    Froome pakt roze na fabelachti­ge solo, Dumoulin blijft tweede

    Na een historische bergrit in de Ronde van Italië heeft Chris Froome na een ongekende solo van meer dan tachtig kilometer de macht gegrepen. De Brit, eerder nog afgeschreven deze Giro, won de etappe en heeft in het klassement nu 40 seconden voorsprong op Tom Dumoulin. Voormalig roze-truidrager Simon Yates speelt na een totale ineenstorting geen enkele rol meer in het klassement. Morgen volgt nog een zware bergrit met finish bergop.