Greipel komt over de finish van de vierde etappe.
Volledig scherm
Greipel komt over de finish van de vierde etappe. © afp

Greipel zegeviert voor de tweede keer in Tour Down Under

UpdateDe Duitse wielrenner André Greipel heeft vandaag zijn tweede winst behaald in de Tour Down Under. In de 126.5 kilometer lange vierde etappe van Modbury naar Tanunda finishte hij in 3:02:52 in de massasprint. Daarmee liet de Lotto-renner de Italiaan Roberto Ferrari en de Australiër Jonathan Cantwell achter zich. De Nederlanders Barry Markus en Kenny van Hummel finishten respectievelijk als vijfde en achtste.

 1. Ritzege voor Slagter in Tour Down Under

  Ritzege voor Slagter in Tour Down Under

  Wielrenner Tom-Jelte Slagter heeft donderdag de derde etappe van de Tour Down Under gewonnen. Op de 139 kilometer lange rit van Unley naar Stirling was de 23-jarige Groninger in de sprint bergop een peloton van zo'n 40 renners uiteindelijk de baas. De Australiër Matthew Goss moest genoegen nemen met de tweede plaats, wereldkampioen Philippe Gilbert uit België werd derde. Slagter bezorgde het Blanco Pro Cycling Team, de opvolger van Rabobank, daarmee de eerste zege ooit.
 2. Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Eenzaamheid, korte lontjes en werkstress. Achter de voordeur hebben thuiswerkers het tijdens de pandemie hard te verduren. Het aantal mensen dat kampt met burn-outklachten is volgens vakbond CNV sinds oktober vorig jaar zelfs verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek onder 2600 CNV-leden. Eén op de vijf daarvan zegt dicht tegen een burn-out aan te zitten. Zeven maanden geleden waren dat er 'slechts’ één op de tien.
 1. Ajax geeft seizoenkaarthouders ster van omgesmolten schaal
  Play

  Ajax geeft seizoen­kaart­hou­ders ster van omgesmol­ten schaal

 2. Apotheose in de Keuken Kampioen Divisie: 'De spanning is ongekend groot'
  Play

  Apotheose in de Keuken Kampioen Divisie: 'De spanning is ongekend groot'