afp
Volledig scherm
© afp

Groeibriljant Hofland wint Volta Limburg Classic

UpdateMoreno Hofland heeft zaterdag de 41e Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven. De wielrenner uit de Belkinploeg won na een rit over 196 kilometer door de Limburgse heuvels de sprint van het uitgedunde peloton. Hij bleef in de straten van Eijsden de Italianen Sonny Colbrelli en Mauro Finetto voor. Michel Kreder eindigde als zesde.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 2. Moreno en Fausto Hofland, ode aan Italiaanse wielerhelden

  Moreno en Fausto Hofland, ode aan Italiaanse wielerhel­den

  Als een ode aan de wielersport vernoemt voormalig amateurwielrenner Peter Hofland (55) zijn twee zonen naar de Italiaanse wereldkampioenen Moreno Argentin en Fausto Coppi. De gok pakt goed uit. 22 jaar later is 'zijn' Moreno de nieuwe klassieke hoop van Belkin en klopt 'zijn' Fausto op de deur bij de beloften. 'Moreno kon ook fantastisch zwemmen, maar met die naam was de lokroep van de fiets waarschijnlijk toch onweerstaanbaar.'
 1. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie

 2. Scorende Kane hoofdschuddend van het veld bij Tottenham
  Play

  Scorende Kane hoofdschud­dend van het veld bij Tottenham