Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenewegen. © Team Jumbo-Visma

Groenewegen en Jakobsen praten het uit na horrorcrash: ‘We hebben ons hart kunnen luchten’

Na de door hem veroorzaakte horrorcrash met Fabio Jakobsen vorig jaar in de Ronde van Polen keert Dylan Groenwegen na een schorsing van negen maanden terug in peloton. Hij vertelt uitgebreid over de enorme impact na het ongeluk. ,,Ik durfde mezelf niet aan te kijken in de spiegel.’’

4 reacties

 • Douwe Wand

  1 jaar geleden
  Natuurlijk was Dylan fout, maar hem afschilderen als moordenaar is volstrekt belachelijk. Ook de uitgedeelde straf was niet proportioneel. Zonder de ernstige kwetsuur van Fabio was Dylan alleen uit de uitslag verwijderd. Het vergrijp moet worden gestraft en niet het gevolg, waarvan de organisatoren grote boosdoeners waren in Polen die beknibbelden op veilige hekken.
 • Ruud Ouweneel

  1 jaar geleden
  Goed om te lezen dat de 2 weer contact hebben. Ze hoeven geen vrienden te worden, als ze elkaar maar respecteren. Als wielerliefhebber gijn om te lezen. Succes beide heren!
 • hans griot

  1 jaar geleden
  Nu nog zo'n uitgebreide reactie van Fabio.
 • Tim Timmermans

  1 jaar geleden
  Sprinten gaat op het scherpst van de snede. Goed dat beide renners met elkaar gesproken hebben. En nu allebei als topsporter weer verder. Beide renners succes toegewenst.
 1. Video: wielercrash nipt voorkomen als kind na finish plots oversteekt

  Video: wieler­crash nipt voorkomen als kind na finish plots oversteekt

  Niccolo Bonifazio sprintte zondagmiddag naar de zege in de slotrit van de Route d’Occitanie, maar enkele meters na de finish kwam de 28-jarige Italiaan van Total Energies met de schrik vrij. Terwijl hij nog altijd een hoge snelheid had, stak vlak voor hem plots een kind over. Bonifazio was not amused en sloeg met een flinke klap op zijn stuur. De eindzege in de Route d’Occitanie was voor Michael Woods, de Canadees van Israel-Premier tech.