Volledig scherm
Dylan Groenwegen © EPA

Groenewegen en Jakobsen starten in De Panne en Gent-Wevelgem

Bij zowel Brugge-De Panne als Gent-Wevelgem zou het wel eens tot een strijd kunnen komen tussen de Nederlandse sprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. Groenewegen is door Jumbo-Visma opgenomen in de selectie voor de twee WorldTour-wedstrijden, op woensdag en zondag. De Belgische formatie Deceuninck - Quick-Step ruimde plaats in voor Jakobsen.

De 25-jarige Groenewegen is de kopman van Jumbo-Visma voor de twee koersen in België. ,,In Brugge-De Panne is er een goede kans op een massasprint. Ons plan is om Dylan in stelling te brengen voor een sprint", zegt ploegleider Grischa Niermann, die ook in Gent-Wevelgem kansen ziet voor Groenewegen als het op een sprint uitdraait.

,,Wij hebben natuurlijk Elia Viviani, maar ook een jonge sprinter als Fabio kan een rol spelen in De Panne", zegt Tom Steels van de Belgische succesploeg Deceuninck - Quick-Step over de 22-jarige Nederlander.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’