Het peloton tijdens de UAE Tour.
Volledig scherm
Het peloton tijdens de UAE Tour. © AFP

Groenewegen, Kelderman en collega's mogen hotels in gestaakte UAE Tour niet verlaten

CoronavirusAlle renners die deelnamen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, onder wie Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman, worden getest op het coronavirus. Ze mogen vooralsnog hun hotels niet verlaten. Er zouden volgens Patrick Lefevere vier mensen besmet zijn met het virus. 

De manager van Deceuninck-QuickStep weet niet of het om personeelsleden of renners gaat. ,,Er is één geval bij Bahrein-McLaren, één bij Groupama-FDJ en twee gevallen bij UAE-Team Emirates. Er zijn op dit moment te weinig testkits en dus worden enkel de mensen gecontroleerd die ziektesymptonen vertonen”, zei Lefevere tegen Het Laatste Nieuws

Het peloton weet vooralsnog niet waar het aan toe is. ,,Op dit moment wachten we of nadere mededelingen en is het nog onduidelijk wanneer de ploeg het hotel mag verlaten”, zei een woordvoerder van Groenewegens ploeg Jumbo-Visma.

De sportautoriteiten van Abu Dhabi schrapten gisteravond de laatste twee etappes van de Ronde van de Emiraten nadat bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg besmetting met het virus was vastgesteld. ,,Deze beslissing is genomen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Veiligheid staat voorop”, aldus een persverklaring.

Het ministerie van Volksgezondheid bepaalde dat alle renners, stafleden en medewerkers van de organisatie op het virus zouden worden getest en sloot niet uit dat quarantaine mogelijk nodig is om verspreiding te voorkomen. ,,Jammer dat de ronde al voorbij is, maar gezondheid gaat voor. We zullen allemaal getest worden en moeten voorlopig in het hotel blijven”, twitterde viervoudig Tourwinnaar Chris Froome van Team Ineos.

UAE Tour Official on Twitter

ANNOUNCEMENT: UAE TOUR REMAINING STAGES CANCELLED