Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © BSR Agency

Groenewegen over komende Tour: ‘Vier à vijf kansen voor sprinters’

Dylan Groenewegen ziet in het routeschema van de Tour de France van 2020 ‘vier à vijf kansen voor sprintzeges'. ,,We gaan goed bekijken welke mogelijkheden er voor mij zijn”, zei Groenewegen.

In de afgelopen Tour de France waren Steven Kruijswijk en sprinter Groenewegen samen de speerpunten van de ploeg. Groenewegen had zijn zinnen gezet op de sprintzege in de openingsrit in Brussel, maar kwam in die rit ten val. Ploeggenoot Mike Teunissen won die etappe en Groenwegen sprintte later naar de ritzege in de zevende etappe.

Voor de Tour van 2020 heeft Jumbo-Visma nog geen team geselecteerd. ,,Stap voor stap gaan we de opstelling en strategie bepalen”, zei sportief directeur Merijn Zeeman. ,,Op 20 december is onze ploegenvoorstelling. Dan zullen onze plannen duidelijker worden.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.