Volledig scherm
Groenewegen juicht. © Photo News

Groenewegen sprint naar winst in Kuurne-Brussel-Kuurne

Eerste klassieke zegeDylan Groenewegen heeft zijn vierde én mooiste zege van het seizoen behaald. De Amsterdamse sprinter van LottoNL-Jumbo was vandaag de snelste in de 70ste editie van de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij versloeg Arnaud Démare en Sonny Colbrelli met overtuiging in de sprint.

Ondanks meerdere aanvalspogingen in de slotfase ging het peloton sprinten voor de zege, waarin Groenewegen de snelste bleek. Pim Ligthart (Roompot - Nederlandse Loterij) viel net buiten het podium en werd vierde.

Groenewegen had een dag eerder Omloop het Nieuwsblad bewust laten schieten in tegenstelling tot de nummers twee en drie (Démare en Colbrelli ). De Nederlander was er van overtuigd dat het zijn winstkansen in Kuurne-Brussel-Kuurne zou vergroten. Twee jaar geleden, in zijn eerste wedstrijd voor Lotto-Jumbo na zijn overgang van Roompot, werd hij vierde. Keurige uitslag voor een debuut, maar Groenewegen baalde als een stekker. ,,Want ik rij niet voor ereplaatsen,'' stelde hij toen. De kopman van Lotto-Jumbo is de eerste Nederlandse winnaar sinds Bobbie Traksel in 2010.

,,De sprint ging wel makkelijk, maar daarvoor hadden we ook 200 kilometer gereden,’’ stelde Groenewegen trots kort na de finish tegenover Sporza. ,,Ik zat op een gegeven moment in de tweede groep, maar mijn ploegmaten hebben me perfect teruggebracht. En zo kwam ik weer in situatie om te winnen.’’

Het is de vierde zege voor Groenewegen dit seizoen. Hij won ook al een etappe in de Ronde van Dubai en twee etappes in de Ronde van de Algarve.

Volledig scherm
Groenewegen komt als eerste over de streep. © AFP
Volledig scherm
Groenewegen op het podium. © AFP