Wielerfans tijdens de Hammer Series in Limburg in 2017.
Volledig scherm
Wielerfans tijdens de Hammer Series in Limburg in 2017. © ANP

Hammer Series ook naar Hongkong

De Hammer Series, een driedaags wielerevenement met een aparte opzet, breidt verder uit. Na het Noorse Stavanger (22-24 mei) en Limburg (1-3 juni) is de Aziatische stadstaat Hongkong in oktober toegevoegd aan de kalender.

De WorldTour-ploegen Team Sky, Team Sunweb, LottoNL-Jumbo, Bora-hansgrohe en Team Emirates hebben hun deelname al toegezegd aan de Hammer Series, die vorig jaar in Limburg een succesvolle eerste editie beleefden. De teams mogen vijf renners inzetten in een klimkoers, een sprintkoers en een ploegenachtervolging. De beste ploeg wint. Team Sky won vorig jaar de eerste editie.

,,We waren verrast door de aandacht en het enthousiasme vorig jaar. De teams namen de wedstrijden ook heel serieus. De renners gingen alle dagen vol gas'', zei directeur Graham Bartlett van de Hammer Series. ,,We willen het wielrennen nog aantrekkelijker maken voor een breed publiek.''
De exacte datum van het evenement in Hongkong is nog niet bekend.

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”