Volledig scherm
Bernard Hinault naast Bernard Thevenet. © Foto: SCS/Icon Sport

Hinault: Froome kan alle grote rondes in één jaar winnen

Als er één renner is die in één jaar zowel de Ronde van Italië, de Tour de France als de Ronde van Spanje kan winnen, dan is het Chris Froome. Dat denkt de Franse oud-wielrenner Bernard Hinault, die in The Times de hoop uitspreekt dat de Brit van Team Sky volgend jaar een poging doet. 

Het winnen van drie grote rondes in één jaar wordt in de wielersport als een onmogelijkheid beschouwd, maar Hinault denkt de Froome met de logica kan spotten.

,,Froome is zonder twijfel de kampioen van zijn generatie. Hij domineert, hij is de baas van het peloton en kan zijn stijl continu aanpassen aan zijn tegenstanders", zegt Hinault over Froome die dit jaar de Tour en de Vuelta won, iets wat eerder alleen de Fransman Jacques Anquetil en Hinault zelf lukte.

Froome zelf heeft al gezegd dat een vijfde Tourzege zijn prioriteit heeft, maar hield de deur open voor een wielervariant van een grandslam. ,,Een vijfde Tourzege is de hoofdprijs, maar wie weet? Het is zeker een risico, omdat je het uiterste van jezelf vraagt."