Volledig scherm
Hoogerland kroonde zich in 2013 tot Nederlands kampioen. © anp

Hoogerland eerste renner Orange

Johnny Hoogerland, nu nog rijdend in Italiaanse dienst (Androni Giocattoli), is de eerste renner van de nieuwe wielerploeg Roompot Orange. Hij maakte, hoewel het contract nog moet worden ondertekend, zijn komst woensdagavond bekend in het programma Knevel en Van den Brink. Daar was Michael Boogerd te gast om het procontinentale profteam te presenteren.

De voormalig topcoureur wordt ploegleider met oud-collega's Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. Het management is in handen van Michael Zijlaard. Bij Orange Cycling Team is plaats voor 18 Nederlandse renners. Het streven is naar een goede mix van ervaren jongens, zoals Hoogerland, en jonge talenten.

De ploeg heeft al een uitnodiging gekregen mee te doen aan de Eneco Tour van 2015.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’