Thijs Zonneveld
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD

Ik was de Koning van het Kopje, totdat Niki Terpstra het genoeg vond geweest

ColumnColumnist Thijs Zonneveld focust zich deze dagen vooral op wat wél kan in plaats van wat níet kan. ‘Voor hetzelfde geld duurt het nog máááánden voordat er weer ouderwets in pelotons gekoerst kan worden.’

Alles zat mee. De wind stond goed, de luchtdichtheid was laag, er was geen verkeer, het was niet te warm, niet te koud, niet te droog en niet te nat. En mijn benen deden zowaar een keer wat ik wilde. Eenmaal boven hing ik minutenlang als een natte vaatdoek over mijn stuur met een bloedsmaak in mijn mond. Het was niet voor niets. Ik was de Koning van het Kopje van Bloemendaal. (Op Strava dan. Toen bijna niemand nog Strava had. Maar dat zeg ik er nooit bij.)

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”