Volledig scherm
Johan van der Velde. © anp

Johan van der Velde naar Roompot.....als buschauffeur!

Johan van der Velde danste als klimmer op tegen mythische bergen in Tour de France en Giro d'Italia. Hij vocht als ex-renner tegen een amfetamineverslaving en zat zelfs even achter de tralies.

Volledig scherm
Johan van der Velde. © anp

En nu, 25 jaar na zijn afscheid als actief wielrenner, keert de Brabander eindelijk terug in het wielerpeloton. De 57-jarige Brabander wordt de buschauffeur bij het nieuwe Roompot-Orange Cycling. 'Een langgekoesterde wens', zegt hij zelf.

'Ik heb 25 jaar in de 'metaal' gewerkt. Hard werk. Zwoegen. Ik wilde graag wat anders', vertelde Van der Velde. 'Dat dit nu op mijn pad komt, is fantastisch. Ik heb m'n rijbewijzen. Chauffeur zijn zit in m'n bloed en de wielersport ook. Al die jonge gasten die bij Roompot de kans krijgen om prof te worden. Prachtig om daar deel van uit te maken.'

De bedoeling is dat Van der Velde straks meer wordt dan de man die alleen de bus bestuurt bij de ploeg van Boogerd, Van Poppel en Breukink. Een soort mascotte. 'Als een man als Johan straks na een kutkoers bij die jonge gasten een hand op de schouder legt en zegt 'morgen weer een dag', dan doet dat wel wat', verwacht initiatiefnemer Michael Zijlaard.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement