Volledig scherm
Stef Clement. © Cor Vos

Jumbo-Visma en Clement per direct uit elkaar

Jumbo-Visma en Stef Clement hebben de samenwerking beëindigd, zo valt te lezen op de website van de wielerploeg. De oud-renner was pas sinds januari dit jaar verbonden aan Jumbo-Visma op het gebied van hospitality en marketing. 

Clement zorgde in mei tijdens de Ronde van Italië voor enig rumoer met opmerkingen over zijn voormalig ploeggenoot Primoz Roglic. ,,Als deze jongen bij UAE, Katoesja of Astana had gereden, hadden wij er een heel ander idee bij gehad”, zei hij destijds waarmee hij doelde op renners van die ploegen die zich in het verleden inlieten met doping. Clement wilde de Sloveen niet beschuldigen, zei hij. Wel vond hij dat een kritische benadering op zijn plaats was. zei hij destijds bij de NOS in het Sportforum. 

Jumbo-Visma verklaart nu dat de samenwerking ‘niet heeft gebracht wat beide partijen ervan hadden verwacht’ en dat daarom gezamenlijk is besloten gezamenlijk om de samenwerking te beëindigen.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.