Volledig scherm
Maud Kaptheijns wint de Superprestigecross in Zonhoven. © Photo News

Kaptheijns soleert overtuigend naar winst in Kuil van Zonhoven

Veldrijdster Maud Kaptheijns heeft met overmacht de Superprestigecross van het Belgische Zonhoven gewonnen. Op het parcours in en rond de Kuil van Zonhoven leidde de 23-jarige Nederlandse, die rijdt voor de Belgische ploeg Crelan-Charles van wereldkampioen Wout van Aert, van start tot finish.

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede. De Britse Nikki Brammeier eindigde als derde. Kaptheijns, de Europees kampioene bij de beloften van 2015, had eerder in Gieten ook al de eerste wedstrijd uit de Superprestige gewonnen. De Nederlandse Sophie de Boer ontbrak wegens een oorontsteking.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’