Volledig scherm
© Photo News

Kelderman en Poels als kopmannen naar China

Team Sunweb schuift Wilco Kelderman naar voren als kopman in de Ronde van Guangxi, de laatste wedstrijd van dit jaar in de WorldTour. De ploegleiding denkt dat de nummer vier van de Ronde van Spanje hoog kan eindigen in de zesdaagse rittenkoers in China. Team Sky zet in op Wout Poels, de meesterknecht die Chris Froome aan de eindzege hielp in de Vuelta en zelf als zesde eindigde.

,,De vierde etappe heeft een aankomst bergop en dat wordt een belangrijke dag voor het klassement. De laatste ritten zijn ook heuvelachtig en dan moeten we Wilco in een goede positie brengen'', aldus ploegleider Arthur van Dongen. Sunweb is sterk Nederlands getint in China. Lennart Hofstede, Mike Teunissen en Albert Timmer gaan morgen ook van start in de eerste etappe.

Poels krijgt in Guangxi hulp van onder anderen de Spaanse renners Mikel Landa en Beñat Intxausti. ,,Ik heb dit seizoen nog niet veel koersen gedaan, dus ik kan nog wel extra racedagen in de benen gebruiken. Het is een zwaar parcours, dus ik ga ervoor'', aldus Poels.