Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Jakobsen juicht na weer een gewonnen sprint. © EPA

Killer Fabio Jakobsen loert vanuit de luwte: ‘Ik ben nooit nerveus’

InterviewEén zege in het voorjaar vindt Fabio Jakobsen (22), hét volgende sprinttalent van Nederland, niet genoeg. Daarom staat hij vandaag zeer gebrand aan de start van de Scheldeprijs, die hij vorig jaar verrassend won.

Door Pim Bijl

Toen Fabio Jakobsen vorig jaar na zijn eerste profzege (Nokere Koerse) allerlei filmpjes bekeek, hoorde hij de commentatoren in verschillende talen de winnaar uitroepen. Er was één overeenkomst: zijn naam zat er niet tussen. Lang duurde het niet totdat de wielerwereld die naam wel kende. Kort daarna won hij de onder sprinters hoog aangeschreven Scheldeprijs. De teller in zijn debuutseizoen stokte pas bij zeven zeges.

  1. Tour de Fransen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Tour de Fran­sen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Frankrijk kent een Tour-droogte die maar niet op lijkt te houden: de laatste eindzege van een Fransman dateert alweer uit 1985. Dit jaar ruiken de Fransen kansen, met Julian Alaphilippe die al geruime tijd het geel om de schouders heeft en Thibaut Pinot die de top-drie op de huid zit. En dus is het tijd voor een Tour de Fransen-quiz. Wat weet jij van de Franse renners die een rol spelen of speelden in de Tour de France?