Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © photo: Cor Vos

Kruijswijk krijgt Eenkhoorn, Hofstede en Van Aert mee naar Dauphiné

Steven Kruijswijk wordt vanaf zondag in het Critérium du Dauphiné ondersteund door een ploeg waarin nog twee Nederlandse renners rijden. Dat zijn Pascal Eenkhoorn en Lennard Hofstede. 

Ook Wout van Aert maakt deel uit van de ploeg waarmee Jumbo-Visma de aanstaande kopman van de Tour de France omringt. De Belg keert terug in wedstrijdverband na een sterk voorjaar dat hij in de Amstel Gold Race afsloot.

Kruijswijk vertrok na de Ronde van Romandië op hoogtestage. In de Sierra Nevada kreeg hij onder meer gezelschap van Van Aert, die debuteert in een rittenkoers met de zwaarte van de Dauphiné. De ploeg bestaat verder uit de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless en de Belg Maarten Wynants. Die laatste vervangt de Deen Jonas Vingegaard die een blessure opliep bij een val in de Ronde van Noorwegen.

  1. Tour de Fransen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Tour de Fran­sen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Frankrijk kent een Tour-droogte die maar niet op lijkt te houden: de laatste eindzege van een Fransman dateert alweer uit 1985. Dit jaar ruiken de Fransen kansen, met Julian Alaphilippe die al geruime tijd het geel om de schouders heeft en Thibaut Pinot die de top-drie op de huid zit. En dus is het tijd voor een Tour de Fransen-quiz. Wat weet jij van de Franse renners die een rol spelen of speelden in de Tour de France?