Volledig scherm
Steven Kruijswijk in het wiel van Simon Spilak in de Ronde van Zwitserland. © Photo News

Kruijswijk richt zich op tweede positie in Ronde van Zwitserland

Wielrenner Steven Kruijswijk richt zich voorlopig op de tweede eindklassering van de Ronde van Zwitserland. De kopman van Team LottoNL-Jumbo verloor vandaag Simon Spilak uit het oog. 

De Sloveen van Katjoesja won overtuigend de zevende etappe naar de top van de Tiefenbachferner, een gletsjer op 2780 meter boven zeeniveau. Hij veroverde ook de leiderstrui.

Kruijswijk eindigde als vijfde, met ruim een minuut achterstand op Spilak. In het algemeen klassement staat hij nu derde. Het verschil met Spilak bedraagt 1.05 minuten. De Sloveen rijdt normaal gesproken ook een betere tijdrit dan de Nederlander. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een race tegen de klok van bijna dertig kilometer.

,,Je hoopt stiekem dat hij een heel goede dag heeft en misschien wel de gele leiderstrui kan pakken”, zei ploegleider Addy Engels van Team LottoNL-Jumbo aan de finish. ,,Maar dat zat er niet in. De klim was super eerlijk en Spilak was de sterkste. Als Steven een goede tijdrit rijdt, ligt plek twee binnen de mogelijkheden.''

De Italiaan Damiano Caruso staat nu tweede. Hij heeft een voorsprong van 13 seconden op Kruijswijk.

Volledig scherm
Simon Spilak. © Photo News