Lange schorsing voor vechtende Chinese wielrenner

De Chinese wielerbond heeft Wang Xin voor zes maanden geschorst vanwege zijn wangedrag in de eerder deze maand verreden Ronde van Hainan. Dat meldt Cycling Weekly.

De Chinese renner van het continentale team Keyi Look ging in de zevende etappe compleet door het lint na een valpartij. Hij viel twee begeleiders aan van de Zwitserse nationale ploeg en wilde ze ook nog te lijf gaan met een fietspomp.

Wang Xin was ervan overtuigd dat de auto van de Zwitsers hem had aangereden.
De organisatie van de Ronde van Hainan was helemaal niet blij met het optreden van Wang Xin, die pas tot bedaren kwam toen de politie ingreep. Ze zette de renner en zijn hele ploeg uit de koers en gaf de ploegleiding van Keyi Look de boodschap mee dat het team nooit meer welkom is in de wielerronde op het Chinese eiland.
De Chinese bond vond een lange schorsing voor de heetgebakerde wielrenner op zijn plaats.

Volledig scherm
Wang Xin ging tijdens de Ronde van Hainan compleet door het lint. © Screenshot
  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.