Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Leider Bernal loopt uit in bergrit Zwitserland

Wielrenner Egan Bernal heeft de leiding in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De Colombiaan van Team Ineos kwam na 216 kilometer solo aan boven op de Sint-Gotthardpas en vergrootte zijn voorsprong op de concurrentie. 

De Australiër Rohan Dennis, met het oog op de tijdrit van zaterdag de grootste concurrent, kwam als derde binnen op 23 seconden.

Voor het begin van de beklimming van de Sint-Gotthardpas verliet Koen Bouwman zijn medevluchters, maar hij werd al snel weer ingerekend. Mathias Frank werd als laatste vluchter op vijf kilometer van de top gegrepen door de groep die werd aangevoerd door Team Ineos van de geletruidrager. Bernal neutraliseerde zelf een aanval van de Spanjaard Enric Mas en ging er volgens alleen vandoor.

Bernal heeft in het klassement een voorsprong van 41 seconden op Dennis. De Oostenrijker Patrick Konrads staat derde op 1.13 minuut. Zaterdag staat een nagenoeg vlakke tijdrit van 19,2 kilometer met start en finish in Goms op het programma. Zondag wordt de Ronde van Zwitserland afgesloten met een bergetappe, waarvan de laatste 25 kilometer echter bergaf en vlak zijn.

Volledig scherm
Koen Bouwman. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© photo: Cor Vos