Volledig scherm
Elis Ligtlee. © Cor Vos

Ligtlee en wielerbond slaan handen ineen

Elis Ligtlee gaat samenwerken met wielerbond KNWU. De voormalig baanwielrenster start een nieuw programma om (top)sporters en verenigingen te helpen.

Het programma heet 'Elis schakelt op naar een veiliger en gezonder sportklimaat'. ,,De KNWU hecht grote waarde aan een veilig en gezond sportklimaat. Hiertoe heeft zij als eerste sportbond in Nederland een onderzoek laten doen naar grensoverschrijdend gedrag binnen de wielersport. In Elis hebben wij een goed boegbeeld gevonden voor de opvolging van dit rapport, waarin wij diverse nieuwe maatregelen en richtlijnen presenteren om een veiliger en gezonder sportklimaat te realiseren", zegt Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de KNWU.

Ligtlee, op de Spelen van Rio nog winnares op onderdeel keirin, is blij met de samenwerking. ,,Ik vind het fijn dat de KNWU mij de gelegenheid biedt om mijn ervaring en kennis binnen de topsportwereld te delen met andere (top)sporters. Zelf heb ik het tijdens mijn carrière best wel eens gemist dat ik met andere (ex-)sporters kon praten over lastige kwesties en wat wel of juist niet 'normaal' is binnen de topsportwereld.” 

Ligtlee hoopt met haar kennis en ervaring andere sporters en verenigingen te kunnen helpen om een meer 'open cultuur' na te streven.