Volledig scherm
© anp

Ligtlee pakt EK-zilver op tijdrit

Elis Ligtlee heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Guadeloupe haar tweede medaille gepakt. De 20-jarige Ligtlee reed op de tijdrit over 500 meter naar het zilver toe. Het Nederlandse talent klokte 34,776 seconden op de buitenbaan in het overzeese departement van Frankrijk. De Russin Anastasia Voinova was een klasse apart met 34,242. Ligtlee had eerder met Shanne Braspennincx, die negende werd op de tijdrit, al brons gepakt op de teamsprint.

Op het omnium ligt Kirsten Wild na drie van de zes onderdelen op koers voor een medaille. Wild is de nummer 2 in de tussenstand met 108 punten, 4 minder dan de Belgische leidster Jolien D'Hoore. Bij de mannen, die zaterdag hun laatste onderdelen afwerkten, eindigde Tim Veldt als 12e. De Europese titel ging naar de Italiaan Elia Viviani.

De Fransman Gregory Baugé mag zich de beste sprinter van Europa noemen. Bauge rekende in de finale af met Damian Zielinski uit Polen. Nils van 't Hoenderdaal was al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Op de tijdrit over 1 kilometer ging het goud naar de Brit Callum Skinner (1.02,399). Hugo Haak eindigde met 1.04,869 als negende, Van 't Hoenderdaal werd 13e in 1.06,311. De titel op de individuele achtervolging ging ook naar een Britse baanwielrenner, Andrew Tennant. Dion Beukeboom eindigde met 4.40,865 als zesde, ruim 7 seconden achter de winnaar. Roy Eefting kwam niet verder dan de 14e plaats.