Een foto die is geplaatst door null (@floortjemackaij) op

Mackaij mist WK vanwege kaakbreuk na botsing met voetganger

Wielrenster Floortje Mackaij heeft haar kaak op twee plekken gebroken. Volgens haar team Sunweb mist zij hierdoor het wereldkampioenschap tijdrijden voor teams deze maand in Oostenrijk.

De 22-jarige Mackaij kwam gisteren tijdens de training in botsing met een voetganger en brak bij haar val haar kaak. Ze is vanochtend al geopereerd.
Mackaij won vorig jaar met haar ploeg de wereldtitel. Haar plek in het team zal worden ingenomen door de Duitse Liane Lippert.

Mackaij mist ook de Vuelta, zo bevestigde ze in een Instagram-post. ,,Het zal zwaar worden voor me de komende weken, omdat de tijdrit en de Vuelta mijn belangrijkste doelen waren dit jaar, maar ik weet zeker dat ik sterker terug kom.'' 

Volledig scherm
Floortje Mackaij. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
Wielrenster Floortje Mackaij (Woerden) van Team Sunweb Naam fotograaf vermelden! © RV
  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.