Volledig scherm
Het heffen van het glas: één van Marts ijkpunten in de Avondetappe. © NOS/ fotomontage AD

Mart Smeets en zijn Avondetappe worden gemist

pollOnlangs nam de NOS na 12 jaar afscheid van de populaire latenighttalkshow De Avondetappe, met als boegbeeld presentator Mart Smeets. Nu zijn Dione de Graaff en Gert van 't Hof tijdens de Tour de France elke avond op tv met een nieuwe actualiteitenshow over het wielerevenement. Onze vraag aan de bezoekers van deze site: Mist u Mart Smeets deze Tour op tv? Een meerderheid van de bezoekers doet dat.

6.825 respondenten werkten mee aan de poll van AD.nl. 42 procent koos als antwoord: ,,Studio Tour is geen goede vervanging voor Mart.'' Blijkbaar werden de opvallende overhemden, de Franse deuntjes en het bekende heffen van het glas rode wijn node gemist. 'Mogen wij dat zo zeggen? Ja, dat mogen wij zo zeggen.'

34 procent meent dat Studio Tour wel degelijk van waarde is. ,,Het was tijd voor iets anders'', luidt het antwoord. ,,Het maakt me niks uit, het draait om de Tour'', is voor 24 procent van de respondenten het geval.

De laatste Avondetappe werd op 30 juni uitgezonden vanuit Utrecht, op de vooravond van de start van de Tour de France. Naar de eerste uitzending van NOS Studio Tour keken ruim een half miljoen mensen.