Materiaalpech voor Van der Poel, Van Aert wint

VideoWout Van Aert heeft verrassend de vijfde wedstrijd in de Superprestige gewonnen. De Belgische wereldkampioen profiteerde in de slotronde van de cross van Asper-Gavere van materiaalpech bij Mathieu van der Poel. De Nederlander moest lopen en zag ook nog Toon Aerts langszij komen. Van der Poel werd derde op 1.16 minuut.

Voor het eerst dit seizoen kregen de veldrijders te maken met zware modderstroken. De concurrentie kon Van der Poel ook in deze omstandigheden geen tegenstand bieden en de Europees kampioen ging er al in de eerste ronde vandoor. In de slotronde kreeg hij echter te kampen met een lekke band en na een fietswissel met materiaalpech. Van Aert, die op een halve minuut achterstand reed, profiteerde en pakte zijn tweede zege in de Superprestige.

Van der Poel liep ook nog een gapende vleeswond op net onder de knie. ,,Die zal straks gehecht moeten worden. Weer een litteken erbij'', verzuchtte hij. ,,De laatste ronde verliep hier in Gavere dramatisch voor mij. Ik ben kalm gebleven. Het is wel jammer natuurlijk om op een dergelijke manier te verliezen en slechts derde te worden. Maar ik heb al wel enkele mooie overwinningen achter mijn naam staan dit seizoen en dan is dit makkelijker te relativeren.''

Deugd

Van Aert is door de zege ook alleen leider in het klassement. Hij heeft twee punten meer dan Van der Poel. ,,Ik kan niet zeggen dat ik de beste in de cross was vandaag maar deze zege doet wel deugd'', zei Van Aert. ,,Jammer voor Mathieu dat pech ook deel uitmaakt van het veldrijden maar het is nu eenmaal zo. Ik ben in de eerste plaats blij dat ik nog eens kan winnen."

Bij de vrouwen ging de zege naar Ellen van Loy. De Belgische klopte in de sprint de Britse Nikki Brammeier. Maud Kaptheijns had een slechte dag en eindigde als twaalfde. De 23-jarige Nederlandse blijft wel leider in het klassement, maar raakte een groot deel van haar voorsprong kwijt.

Volledig scherm
© BELGA