Volledig scherm
Michal Kwiatkowski. © Cor Vos

Meesterknecht Kwiatkowski wil ooit voor klassement gaan

De Poolse wielrenner Michal Kwiatkowski heeft zichzelf naast zijn successen afgelopen jaar in eendaagse wedstrijden als Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en Clásica San Sebastián ontdekt als toekomstig ronderenner. 

,,Zeker zou ik een keer in mijn carrière voor een klassement in een grote wielerronde willen gaan'', zegt de Sky-renner in een interview met Cyclingnews.

Kwiatkowski maakte afgelopen zomer tijdens de Ronde van Frankrijk indruk als meesterknecht van Tourwinnaar Chris Froome. ,,Zo goed heb ik nog nooit geklommen'', zegt de 27-jarige Pool. ''Maar wat me nog het meest opviel is dat ik 21 dagen lang op hetzelfde hoge niveau kon presteren. Je kon zien dat ik goed reed in iedere Touretappe en dat zonder speciale training."

''Ik probeer mijn tijdrit- en klimkwaliteiten te verbeteren en dat zorgt ervoor dat je misschien ooit in de mogelijkheid komt om voor een klassement in een grote ronde te gaan'', weet Kwiatkowski. ,,Maar eerst moet ik dat dan laten zien in de kleinere rondes. Als ik een kans zie in bijvoorbeeld Parijs-Nice of de Dauphiné dan wil ik daar zeker voor gaan. Maar ik voel geen druk daarvoor.''