Michael Matthews wint GP van Québec

VideoDe Australiër Michael Matthews heeft de Grand Prix van Québec gewonnen. De renner van Team Sunweb, niet geselecteerd voor het WK, was de beste na een tocht van 201,6 kilometer. Op de erelijst volgt hij drievoudig wereldkampioen Peter Sagan op, die de voorbije twee edities had gewonnen. 

Achter Matthews werd Greg Van Avermaet voor de derde keer op rij tweede en Jasper Stuyven derde. Vorig jaar was Van Avermaet van BMC - Racing Team ook tweede. Toen wist hij Matthews wel voor te blijven, de Australiër werd derde. Ditmaal, door het ontbreken van Sagan (die de Vuelta rijdt), lag de overwinning voor het grijpen. Matthews kwam op het goede moment op kop en bleef de concurrentie ruim voor.

De renners gaan nu door naar Montréal, waar ze zondag een vergelijkbare koers rijden. De Italiaanse wielrenner Diego Ulissi won vorig jaar.

Volledig scherm
Michael Matthews, © BELGA
  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.