Volledig scherm
© afp

Muzikale ode aan Johnny 'B. Goode' Hoogerland

Parijs is nog ver en er kan nog van alles gebeuren, maar het rode rugnummer voor meest strijdlustige renner na afloop van de Tour lijkt al gereserveerd. Johnny Hoogerland heeft in de eerste week van de Ronde van Frankrijk de harten van velen gestolen. Nu is er zelfs een muzikale ode aan hem.

De beelden van een ondersteboven in het prikkeldraad hangende Hoogerland zijn inmiddels de hele wereld overgegaan, evenals zijn tranen na afloop van de etappe bij het ontvangen van de bolletjestrui. 33 hechtingen krijgt Hoogerland in zijn been en de vraag is of hij in de volgende rit zijn bolletjestrui wel kan verdedigen.

Wonder boven wonder stapt de 'Bull van Beveland', na de rustdag, voor de tiende etappe 'gewoon' op de fiets. Hij wordt door het peloton getrakteerd op een staande ovatie en is in één klap de nieuwe held van de wielerwereld. Van alle kanten steken mensen hem een hart onder de riem. Zijn woonplaats Yerseke is trots op haar beroemde zoon. De heldenstatus van Hoogerland gaat zelfs zo ver dat hij een eigen lied krijgt.

Als ode aan Johnny zet AD 5 toepasselijke nummers onder elkaar, waaronder de nieuwste ballade over hem, Go! Johnny Hoogerland Go! van Torres Blues.