Naesen 'vreest' volgende race met Van der Poel

De Belgische wielrenner Oliver Naesen heeft na woensdagmiddag weer een beetje minder zin om aanstaande zondag de Amstel Gold Race te rijden. 

Naesen zag op tv Mathieu van der Poel op imponerende wijze de Brabantse Pijl winnen en weet dat hij de 24-jarige Nederlander na Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen opnieuw gaat tegenkomen. In die drie koersen eindigde Van der Poel respectievelijk als vierde, eerste en vierde. Naesen werd derde, negentiende en zevende.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Oliver Naesen. © BELGA

Naesen postte op Twitter een tekening van een geschrokken, angstig gezicht met daaronder de tekst 'God help us all' ofwel 'God sta ons bij'. De Belgische wielrenner van AG2R schrijft er met een knipoog bij: ,,Het moment dat je je realiseert dat je dit weekend weer tegen 'MvdP' moet koersen.”

De Belgische wielrenner grapt wel vaker op social media. Zo kwam hij ook nog even terug op zijn opmerking dat je beter kon stoppen met koersen als je er op de Tiegemberg in de E3 BinckBanck Classic werd afgereden. ,,Man ... man ... man miserie", reageerde hij, toen landgenoot Wout van Aert hem na afloop met die uitspraak confronteerde en Yves Lampaert vroeg wanneer het pensioenfeestje plaatsvond. ‘Miljaar’, zei Naesen.