Mathieu van der Poel toonde in de Tour of Britain aan in topvorm te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel toonde in de Tour of Britain aan in topvorm te zijn. © BSR Agency

Nationale trots is WK-favoriet Van der Poel vreemd: ‘Ik voel mij niks’

Met Mathieu van der Poel (24) heeft Nederland voor het eerst in jaren een topfavoriet in de wegwedstrijd van het WK wielrennen, vandaag. ,,Maar ik ben niet bezig met het schrijven van geschiedenis, ik wil gewoon winnen.’’

Door Daan Hakkenberg

Als Mathieu van der Poel vanmiddag het statige hotel The Old Swan in Harrogate binnenstapt, zijn de meeste van zijn Nederlandse ploeggenoten al vertrokken om het parkoers van de wegwedstrijd te verkennen. Van der Poel heeft een opvallende dubbelrol in het oranje vreemdelingenlegioen. Tussen WK-veteranen als Sebastian Langeveld, Bauke Mollema en Niki Terpstra is hij nieuweling én onbetwiste kopman.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.