Volledig scherm
Fabio Jakobsen zegeviert in Nokere Koerse. © BELGA

Neoprof Jakobsen verrast in Nokere Koerse

 Fabio Jakobsen, een Nederlandse neoprof, heeft de 73e editie van de Vlaamse wielerkoers Nokere Koerse gewonnen. De 21-jarige renner uit de Belgische ploeg Quick-Step was na 191,1 kilometer van Deinze naar Kruishoutem verreweg de snelste in de sprint van een omvangrijke kopgroep.

De Belg Amaury Capiot kwam als tweede over de meet en de Fransman Hugo Hofstetter werd derde.

De Belgische wereldkampioen veldrijden Wout van Aert trok in de slotkilometers zo hard door, dat het peloton in stukken brak en het niet tot een massaspurt kwam. Van Aert was echter niet opgewassen tegen de snelle mannen die wel voorin bleven. Jakobsen spurtte op de Nokereberg met ogenschijnlijk gemak naar de zege.

,,Mijn eerste profzege is meteen een hele mooie'', zei de eerstejaars beroepsrenner aan de finish op Sporza. ,,Op 5 kilometer voor het einde kreeg van ik van Davide Martinelli te horen dat ze voor mij zouden rijden. Ik mocht het proberen en heb nog gewonnen ook. Daarom wil graag iedereen bedanken die me geholpen heeft in mijn jonge carrière. Zonder hen stond ik hier niet'', aldus Jakobsen.

De wedstrijdorganisatie had het parcours van Nokere Koerse aangepast. De koers was korter en er zaten meer kasseistroken in. Het leidde tot een boeiende finale met een hoofdrol voor Van Aert, die indruk maakte met zijn beulswerk.