Volledig scherm
Theo Reinhardt en Roger Kluge (in het geel) tijdens de prijsuitreiking op dag 5. © photo: Cor Vos

Nieuw koppel gevormd op laatste dag Wooning Zesdaagse

Het klassement bij de Wooning Zesdaagse in Ahoy gaat op de laatste dag nog op de schop. Theo Reinhardt (BMW-Mini Dubbelsteyn) heeft zich ziek afgemeld en zo verliest de Zesdaagse voor de tweede dag op rij een van zijn gele truidragers in de koppelkoers. Eerder meldde Jasper De Buyst (Van Der Valk Hotel Ridderkerk) zich ziek af.

De teams van Van der Valk Hotel Ridderkerk en BMW-MINI Dubbelsteyn worden nu samengevoegd tot een nieuw koppel, bestaande uit Tosh van der Sande en Roger Kluge. Er wordt wel een ronde van de hoogstgeplaatste renner afgetrokken en het gemiddelde aantal punten van de twee ploegen wordt de nieuwe score.

Daardoor is er aan het begin van dag 6 een nieuw algemeen klassement, dat wordt aangevoerd door de Belgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die in het geel zullen vertrekken

Tot aan de finale kunnen teams een bonusronde verdienen als ze door de honderdpuntengrens heen gaan. Er zijn voor de finale nog vier races te rijden met 20 punten voor de winnaar (e.v. 12, 10, 8, 6, en 4 punten). Naast de individuele tijdrit, dernywedstrijd en de koppelafvalkoers staat ook een koppelkoers op het programma waar 10 bonuspunten te verdienen zijn voor het algemeen klassement. Om 22.00 uur start de finale. De laatste koppelkoers gaat over 50 minuten + 50 ronden waarbij om de tien ronden wordt gesprint voor 10, 6, 4 en 2 punten en waar geen bonusronden meer te halen zijn.

Klassement

1. De Ketele - Ghys: 0 ronde - 200 punten
2. Stroetinga - Havik: 1 ronde - 294 punten
3. Kluge - Van der Sande: 1 ronde - 280 punten
4. Keisse - Terpstra: 1 ronde - 262 punten
5. Van Schip - De Pauw: 1 ronde - 186 punten
6. Beyer - Mora: 1 ronde - 122 punten

Volledig scherm
Wim Stroetinga en Yoeri Havik © photo: Cor Vos