Nieuwe ploeg voor Vermeltfoort

Wielrenner Coen Vermeltfoort rijdt komend seizoen voor Cyclingteam De Rijke-Shanks. Hij maakte in 2011 de overstap naar de ProTour-ploeg van de Rabobank, maar kon mede door fysieke tegenslagen in deze formatie nooit een rol van betekenis spelen.

'Na 6 jaar bij Rabobank ga ik volgend jaar bij Cyclingteam de Rijke - Shanks een nieuwe stap zetten in mijn carrière. De laatste 2 jaar waren vrij zwaar en heb ik veel tegenslagen gehad waardoor ik niet de stappen heb kunnen zetten die ik voor ogen had. Nu krijg ik volgend jaar bij Cyclingteam de Rijke - Shanks een nieuwe kans om alsnog door te groeien en een betere wielrenner te worden', aldus Vermeltfoort.

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.