Volledig scherm
Sam Bennett wint de sprint op stratencircuit van Albert Park, © AFP

Olivier botst op paaltje in Melbourne, Bennett sprint naar zege

Wielrenner Daan Olivier heeft een breukje opgelopen in zijn rechterknie. De 25-jarige renner van LottoNL-Jumbo crashte vandaag al na 2 kilometer in Towards Zero Race Melbourne op het Formule 1-circuit in de Australische stad, waar over twee maanden Max Verstappen en de coureurs overheen racen.

 Olivier botste op een paaltje en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek uit een CT-scan dat de onfortuinlijke renner de binnenband van zijn rechterknie heeft afgescheurd en dat daarbij ook een breukje is ontstaan.

,,Ik wilde opschuiven in het peloton en lette niet op de wegobstakels. Toen ik mensen mij hoorde waarschuwen, was het al te laat'', zei Olivier, die vorige week in de Tour Down Under ook al onderuit ging. ,,Dit is een terugslag, maar de honger om wedstrijden te rijden zal alleen maar groter worden.''

De Ierse wielrenner Sam Bennett won het criterium in Melbourne, dat dient als voorbereiding op de Cadel Evans Great Ocean Race. Die wedstrijd uit de UCI WorldTour wordt zondag verreden. Na 22 rondes over het 5,3 kilometer lange stratencircuit van Albert Park was Bennett de beste in de sprint. Mike Teunissen was de beste Nederlander op de tiende plaats.