De Ronde van Vlaanderen vorig jaar.
Volledig scherm
De Ronde van Vlaanderen vorig jaar. © BELGA

Ook Ronde van Vlaanderen uitgesteld na afgelastingen in Roubaix en Luik

De Ronde van Vlaanderen zal worden uitgesteld door maatregelen van de Belgische regering in verband met het coronavirus. De koers zou op 5 april plaatsvinden. Eerder op de dag werd bekend dat de wielerklassiekers Parijs-Roubaix (12 april), de Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april) ook niet verreden worden op de oorspronkelijke data. Er worden voor alle koersen nieuwe data gezocht. 

België voert vanaf morgen tot en met 5 april een lockdown in die de bewegingsvrijheid van mensen zal beperken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Belgen mogen dan alleen supermarkten, apotheken en banken bezoeken of voor noodgevallen naar buiten. Dit heeft dus ook gevolgen voor het wielrennen.

Eerder was al besloten de start van de Ronde van Italië uit te stellen. De afgelopen weken gingen meerdere koersen, waaronder Milaan-Sanremo en de Tirreno-Adriatico, vanwege de uitbraak van het virus niet door. Bij Parijs-Nice stapten de renners wel de fiets op, maar die rittenkoers werd vanwege alle ontwikkelingen een dag eerder beëindigd.

Tomas Van Den Spiegel on Twitter

As expected the 2020 @RondeVlaanderen on April 5th is canceled due to the government measures. Health over everything. We are in the process of trying to find a new date with all stakeholders.

Bekijk hier de video's met betrekking tot de invloed van het coronavirus op de sport:

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.