Volledig scherm
Sam Oomen tijdens de zesde etappe van Parijs-Nice. © Cor Vos

Oomen blij dat hij lang kon aanhaken bij grote mannen

Met rode konen en happend naar adem kwam Sam Oomen over de streep in Fayence. De renners in Parijs-Nice begonnen in de wind en de regen en nu was er een dag lang de warme zon. Vijftiende werd het talent van Sunweb in de lastige zesde etappe, maar indruk maakte hij zeker door nog in de favorietengroep te zitten na de tweede beklimming van de Bourigaille waar Sky beulswerk aan kop verrichte.

Door Pim Bijl

,,De bedoeling was om Warren Barguil zo lang mogelijk bij te staan als het omhoogging”, aldus Oomen, pas 21 jaar, die uiteindelijk slechts twee plekken achter zijn kopman eindigde. ,,De komende twee dagen hoop ik dat weer te doen en misschien nog eens een aanval te plaatsen in het begin van een rit. We moeten gewoon kijken wat er mogelijk is.”

Zijn benen zijn goed. ,,Maar het is een van de zwaarste rondes die ik tot nu toe heb gereden. Ik ben alleen nog steeds gefrustreerd over de eerste dag, waar ik mij liet verrassen en een kwartier verloor. Dat is verschrikkelijk jammer, anders had ik vrij kort gestaan in het klassement. Op de eerste dag na heb ik een hele positieve ronde achter de rug.”