Volledig scherm
Egon van Kessel © Ruud Verhalle/ANP

Oud-bondscoach Van Kessel aan slag bij wielerploeg BEAT

Egon van Kessel wordt ploegleider bij de wegploeg van BEAT Cycling Club. De voormalig bondscoach was de afgelopen jaren actief bij Cervélo TestTeam, RusVelo, De Rijke-Shanks, Team Tibco en Wiggle High 5.

,,Wij hebben hem benaderd omdat hij veel ervaring heeft in het opleiden van renners en daarnaast jarenlange ervaring heeft met verscheidene professionele ploegen. Hij heeft als bondscoach veel succes gehad'', aldus teamcoördinator Theo Maucher.

BEAT Cycling Club is een project dat vorig jaar is gestart. Volgens oprichter Geert Broekhuizen is dat een nieuw businessmodel waarin de profwielertak wordt ondersteund door een clubstructuur.

Van Kessel: ,,BEAT Cycling Club slaat een nieuwe weg in en ik wil als een 'traditionele' ploegleider de match gaan vinden tussen deze twee werelden. Ondanks dat ik al jaren meeloop in de professionele wielersport, heb ik nog nooit gewerkt vanuit een professionele wielerclub met een complete achterban en leden die met ons meedenken en meewerken. Ik kijk ernaar uit om samen met de leden aan de slag te gaan, om samen naar onze doelen toe te werken.''