Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © Pim Ras Fotografie

Ploeg Van der Poel sprokkelt wildcards: ‘Hij heeft nog aantal mooie doelen’

De Belgische wielerploeg van Mathieu van der Poel mag in het danig ingekorte seizoen deelnemen aan vijf klassiekers, mits die kunnen doorgaan in de huidige coronatijden. Dat heeft Christoph Roodhooft op Sporza gezegd. Hij is ploegleider van Alpecin-Fenix, dat nog geen UCI WorldTour-status heeft en veelal op wildcards is aangewezen.

,,We zijn al zeker van vijf monumenten”, liet Roodhooft weten. ,,Daarmee heeft Mathieu van der Poel toch een aantal mooie doelen. Het peloton zal in het najaar ook veel meer verdeeld zijn dan normaal. Er zullen zeker kansen komen die we niet zullen laten liggen.”

Het onderbroken wielerseizoen wordt nu, mits de maatregelen tegen het coronavirus het toestaan, hervat met de Strade Bianche op 1 augustus. ,,Nu zijn we nog een paar weken in relatieve rustmodus en dan kunnen we opbouwen naar augustus”, legde Roodhooft uit.

,,De winter zal wel korter worden, dat klopt. Voor jongens die dubbelen zoals Van der Poel of Wout Van Aert zal de winter beperkt zijn”, doelde hij op de combinatie met het veldrijden. ,,De rest van onze ploeg moet wel direct aan de bak in het veld, maar Mathieu zal misschien maar tien crossen rijden.”

Van der Poel (25) maakte dinsdag bekend dat hij in principe tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 wil blijven mountainbiken, naast het wielrennen op de weg en het veldrijden. ,,Daar ben ik echt blij om”, gaf Roodhooft te kennen.

,,Die wereldbekers zijn altijd hoogtepunten in het seizoen en Mathieu haalt ook resultaten. Met door te gaan tot 2024 creëert hij voor zichzelf ook wat rust. Hij heeft nu een paar WK’s om zijn doelen te realiseren. Hij is jong en heeft nog wat jaren voor de boeg, terwijl de grote vedetten in het mountainbike allemaal een dagje ouder worden.”

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”