Julian Alaphilippe gaat hard onderuit (op de achtergrond), Wout van Aert en Mathieu van der Poel gaan met z'n tweeën door richting de finish.
Volledig scherm
Julian Alaphilippe gaat hard onderuit (op de achtergrond), Wout van Aert en Mathieu van der Poel gaan met z'n tweeën door richting de finish. © photo: Cor Vos

Ploegbaas Lefevere boos over aanrijding kopman Alaphilippe

Patrick Lefevere, de ploegbaas van Deceuninck - Quick-Step, reageerde na de Ronde van Vlaanderen boos op het uitvallen van zijn Franse kopman Julian Alaphilippe. De wereldkampioen fietste samen met de latere winnaar Mathieu van der Poel en nummer twee Wout van Aert voorop toen hij tegen een langzaam rijdende motor aanreed.

  1. Van Aert berust in verlies: ‘Mathieu was heel klein beetje sterker’

    Van Aert berust in verlies: ‘Mathieu was heel klein beetje sterker’

    Wout van Aert nam manmoedig zijn verlies na de spetterende finale van de Ronde van Vlaanderen, waarin de Belg nipt de sprint om de overwinning verloor van aartsrivaal Mathieu van der Poel. ,,Ik zal die sprint nog wel een paar keer overdoen voordat ik in slaap val vrees ik. Ik heb mezelf niet op grote fouten kunnen betrappen. Mathieu was een heel klein beetje sterker”, vertelde de renner van Jumbo-Visma op Sporza.